RESTIPS

Planering

Amritapuri Ashram ligger i södra Indien i Kerala på en liten smal landstunga med Arabiska havet på den ena sidan och Backwaters (ett kanalsystem) på den inre sidan.

Bästa och enklaste sättet att ta sig hit är genom flyg antingen till Trivandrum (eller som man också säger Thiruvananthapuram) eller flyg till Kochi. Om du gör en online registrering till ashramet (vilket ashramet önskar att du gör) så kan du beställa en ashram taxi som står och väntar på dig med en skylt där ditt namn står.

Flyger du till Trivandrums (Thirivananthapuram) flygplats så tar taxiresan till ashramet ca 3 timmar och kostar 2700 rupees ungefär 336 svenska kronor.

Flyger du till Kochi flygplats så tar taxiresan till ashramet ca 5 timmar och kostar 4 000 rupees ungefär 497 svenska kronor.

Bra och billiga flyg från Sverige till dessa flygplatser har bland annat Emitates, Quatar Airways och Air India mm. Om du bokar i god tid så är det lättare att få tag på billiga flygresor till Indien.

Tänk även på att det tar sin tid att fylla i alla formulär till visumansökan med foto, flygbiljett och underskrifter på rätta ställen. Blir det fel skickas allt tillbaka till dig och du får betala nytt porto och skicka in det igen.

När är bästa tiden att resa till Amritapuri?

Amma befinner sig i Amritapuri under Augusti, September och December månad varje år vilket är absolut bästa tiden för att besöka ashramet. Om du inte har möjlighet att resa hit då, kan du kan även träffa Amma på en av hennes världsturnéer.

Var är Amma nu? 

Hälsa

Här i södra Indien finns inga malaria myggor. En del fall med TBC finns men dom flesta i Sverige är vaccinerade mot detta. Kolla gärna med din vårdcentral om det finns några sprutor som dom rekommenderar dig att ta. Tetanus stelkrampsruta kan rekommenderas. De allra flesta svenskar som kommer hit på besök har inte behövt ta några sprutor alls.

Vi har filtrerat tjänligt dricksvatten på ett flertal platser inne på ashramet. Om du vill vara på den säkra sidan och endast dricka köpt dricksvatten på flaska så finns även den möjligheten här på ashramet. Buteljvatten går att köpa i den Indiska Supermarket affären inne på ashramet.

Ankomst

Eftersom ashramet numera är enormt stort så erbjuds en gratis guidad tur varje dag. Den startar utanför templet kl 17.00 (tid kan variera lite beroende på om Amma finns på ashramet eller inte). Se till att vara med på denna guidning eftersom det är mycket man behöver få information om för att kunna förstå och ta del av själva ashramlivet här.

ONLINE REGISTRERING FÖR INTERNATIONELLA BESÖKARE TILL AMRITAPURI

Skicka in en online registrering om du planerar att besöka Amritapuri Ashram.
Du kan även förbeställa taxi som hämtar upp dig på flygplatsen eller från ett hotell. Formuläret är på engelska.

MAT OCH FIKASTÄLLEN

All mat som serveras på ashramet är helt vegetarisk.

Filtrerat dricksvatten finns väl markerat runt om på ashramet. Föredrar du filtrerat buteljvatten så finns även detta att köpa vid flera av våra fikaställen.

Indisk ashram mat: är en enkel indisk måltid bestående av ris och grönsaker och den ingår i priset (hyra och mat) för oss västerlänningar. Den serveras tre ggr/dag du hittar den längst ner på vänster sida i stora bhajanhallen.
Öppet Frukost 09.00-10.00 Lunch 13.00-14.00 Kvällsmat 20.00-21.00

Indiska ‘canteenen’: Lättare indiska måltider, snacks, sötsaker, te och kaffe (ligger på högra sidan av Amrita Life butiken).
Öppet 15.30-18.00 och efter bhajans ca 20.00-21.30

Västerländska canteenen: med västerländska rätter hittar du på motsatta sidan av det västerländska cafét.
Öppet Frukost 09.00-10.00 Lunch 13.00-14.00 Kvällsmat 20.00-21.00

Västerländskt café: med varma och kalla drycker, snacks, välsmakande västerländska rätter så som pizza, omeletter, sallad och bakverk. Vegan och vete fria måltider finns att få.
Öppet morgon 08.30-10.00 Lunch 13.00-14.00 Kväll 20.00 -21.00

Juicebaren: Här hittar du färsk frukt, grönsaker, mjölk, färskpressad juice (med eller utan socker), milkshake, snacks och glass. Ligger mittemot indiska affären.
Öppet morgon 09.30-12.15 Eftermiddag 15.00-18.00 Kväll 20.15-21.30

Coconut/kokosnöt baren bredvid Amrita Life butiken: här kan du köpa och dricka färska kokosnötter. Öppet 10.00-18.00

Kaffe vagnen: Här hittar du kaffe, te, snacks och hembakade indiska sötsaker mm. Den ligger bredvid Matruvani Office.
Öppet 06.30-18.30

Indiskt chai/te serveras två ggr/dag nära det stora Indiska köket. Medtag egen kopp! Morgon 06.00 och eftermiddag 16.00

ANDLIGA ÖVNINGAR

Tänk på att alla är välkomna till Amritapuri, oavsett religion eller bakgrund. Dock kan det vara intressant att läsa om, eller prova på, andligt utövande som rekommenderats av Amma innan du besöker ashramet.

Dagliga Övningar
Skriva Dagbok

BILDGALLERI FRÅN AMRITAPURI