IAM- Integrerad Amrita Meditations Teknik är en kraftfull meditations teknik. IAM meditation är framtagen av ”Amma” Mata Amritanandamayi Devi för att kunna hjälpa människor att uppnå fullbordan i sina liv. Den är unik i att på ett enkelt sätt ge ut en kombination av yoga, pranayama (andningsövningar) och meditation.

Denna meditation har sina rötter i den traditionella Indiska visdomen och kan utövas av alla.

”Genom meditation är det inte endast frid som uppnås utan även långt liv, vitalitet, god hälsa, charm, styrka och intelligens tillkommer också”- Amma.

Det finns två olika varianter av IAM meditation för vuxna (från 18 år). Den längre IAM 35 som tar två dagar att lära sig, där meditationen sedan tar 35 min/dag att utöva. Den här vänder sig i första hand till dem med ett djupare intresse för andlighet.

Den kortare varianten heter IAM 20 och den tar en dag att lära sig. Här mediterar du sedan 20 min/dag. Den kortare varianten vänder sig till dem som har ont om tid så som yrkesutövande och studerade. Här i Amritapuri finns även en IAM för Barn 10-14 år och en IAM för Ungdomar 15-18 år.

Kurserna är helt gratis och Ammas motivering till detta är: “Hur kan en moder ta betalt för modersmjölken till sina barn?”

Vill du veta mer? Besök IAM® Meditation Technique